Strategisk inköpare

Vi förstärker vårt Supply Chain team med en strategisk inköpare som vill och kan bidra till vår pågående förändringsresa.

Vi har offensiva ambitioner inom alla områden i verksamheten, inte minst inom inköp av direktmaterial där vi behöver en förmåga som strukturerat leder och genomför de aktiviteter som säkrar våra mål och en långsiktig utveckling av leverantörsbasen. I vår verksamhet är hållbarhet en viktig fokuspunkt, där vår ambition är att vara en föregångare i vår bransch. Vi ser på hållbarhet utifrån flera olika perspektiv, både när det kommer till val av material och transporter, men också vad det gäller vilka kunder vi väljer att arbeta med. Vi behöver dig med förmåga att göra skillnad, med pannben och verktyg att ta oss till nästa nivå.

Ansök senast: 2024/02/25
Placering: Tranås
Anställande företag: Euroform AB

Fokus i din roll

I rollen som strategisk inköpare blir du självfallet en nyckelspelare i försörjningskedjan. Vi ger dig utrymme att skapa strategier för dina kategorier i samverkan med övriga funktioner. Du identifierar kostnads- och effektiviseringsbesparingar och driver dessa i mål med en säker hand, samt deltar och genomför upphandlingar inom dina kategorier samt i olika kundprojekt. Du jobbar kontinuerligt med att utveckla din leverantörsbas för att uppnå en effektiv försörjningskedja. Du håller ihop hela inköpsprocessen för dina tilldelade kategorier. Rollen omfattar aktiviteter inom samtliga enheter inom Euroform Group.

Din profil

Som person är du strukturerad, analytisk, självgående och drivande med förmåga att bygga relationer och samverka på alla nivåer både inom och utom organisationen. Du arbetar proaktivt, har en god förhandlingsförmåga, kan hantera flera parallella upphandlingar, lägga fram förslag, förhandla och ta beslut utifrån fakta. Vi utgår från att du har en hög personlig mognad och trygghet, och trivs i ett högt tempo och en hög förändringstakt. Du är prestigelös i att hitta lösningar och är trygg och öppen i din kommunikation.

Vad har du med dig?

 • Du har relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande
 • Du har erfarenhet av strategiskt inköp och upphandling av råmaterial, gärna plastråvara och/eller verktyg
 • Du har en god förståelse för effektivisering och optimering av inköpsprocessen
 • Du har ett affärsmässigt förhållningssätt och en teknisk kompetens
 • Du har en god svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Du har systemvana och är en van användare av MS 365

Bra att veta

 • Du rapporterar till Supply Chain Director, Susanne Petterzon
 • Placeringsort Tranås
 • Tjänsten avser en tillsvidareanställning
 • Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering
 • Visa ditt intresse snarast, urval sker löpande
 • Vi besvarar gärna dina frågor, kontakta Supply Chain Director Susanne Petterzon, tfn: 0140-38 49 28, alternativt HR Director Tina Edsmalm, tfn: 0140-38 59 12

Varmt välkommen med din ansökan!

Det här är Euroform Group

Euroform Group AB är en högteknologisk utvecklare och producent av formsprutade plastsystem och komponenter till europeisk industri. Stora kundgrupper är världsledande tillverkare av fordon och entreprenadmaskiner och vi omsätter runt 750 miljoner kronor med ca 220 medarbetare. Euroform AB finns med två fabriker i Tranås samt Euroform MediPharm AB i Motala, som verkar inom läkemedels- och medicintekniskindustrin. Vår vision är att vara en ansvarstagande organisation och genom medarbetarnas engagemang och kompetens vill vi vara den mest efterfrågade samarbetspartnern för kunder och leverantörer. Vi arbetar ständigt med att utvecklas såväl affärsmässigt som socialt. För oss är det viktigt att ha högt i tak, där alla får komma till tals och känna sig sedda. Vi är alltid öppna för nya idéer och ser nyttan i att låta alla medarbetare vara med och forma bolagets utveckling framåt. Vätterleden Invest AB äger Euroform Group. Vätterleden Invest är ett privatägt investeringsbolag med ett genuint intresse för svensk industri och långa affärsrelationer. Vätterleden Invests huvudkontor ligger i Göteborg. Affärsgruppen omsätter 250 MEUR.

Sök tjänsten här