Formsprutning

Moulding techniques in thermoplastic materials

Thermoplaster

Vi producerar i alla former av formsprutningsbara thermoplaster, allt från hushållsplaster som PP till exklusiva material som PEEK. Vår långa erfarenhet har gjort att vi kunnat etablera samarbeten med flera av världens största producenter av plastråvara och vårt nätverk ger dig som kund tillgång till alla stora varumärken.

Johan
Wahlström

CEO

+46 739-87 41 32

johan.wahlstrom@euroform.se

Gas

Gas-injektion

Genom att addera vår egentillverkade kvävgas till formsprutningsprocessen kan vi skapa hålrum i kompakta artiklar. Tekniken skapar möjlighet att förkorta cykeltider men också att skapa mer hållfasta konstruktioner.

TSG - Thermo schaum guss

Thermo schaum guss (TSG)

Genom att addera något som bäst beskrivs som ett bakpulver kan vi skapa ett plastämne fyllt av mikroskopiska bubblor. Tack vare detta reducerar vi cykeltider och kan producera detaljen i en mindre maskin vilket innebär en lägre kostnad för dig som kund. Vi kan också tillverka dessa artiklar under mottryck vilket skapar samma ytfinish som du som kund kan förvänta dig av en formsprutad artikel.

We offer a possibility to strengthen the parts with metal inserts

Metallingjutning

Ibland är ren plastråvara inte den bästa lösningen. Då har vi möjlighet att gjuta in olika typer av metallförstärkningar som sedan täcks helt eller delvis av plastråvara. Vi skapar då en detalj med funktionaliteten i plast men med styrkan av en metall.

Colouring - we offer the use of different materials, colors and functions

Flera material

Vi erbjuder möjligheten att använda flera olika materialtyper i samma detalj. Allt för att kunna kombinera olika egenskaper, mjukheter eller färger för optimal produktkonstruktion.

With back injection you can Complete your interior parts directly in the moulding process

Back Injection

Färdigställ med dina interiöra produkter direkt i formsprutningsprocessen! Vi hänger in textilier, vinyler eller läder direkt i formsprutningsrummet och sprutar plasten direkt på materialet. Konstruktion blir då både helt limfri och tar bort ett extra arbetsmoment.

Johan
Wahlström

CEO

+46 739-87 41 32

johan.wahlstrom@euroform.se

KONTAKT

AB Euroform
Box 397
573 41

Växel:
+46 140 384900

Tranås North

Verkstadsgatan 9
573 41 Tranås

Tranås Södra

HQ – Verkstadsgatan 10
573 41 Tranås